Градът

  Пловдив

Приказна вечер на Хелоуин в Alchemist Residence в с. Белащица

PlovdivWeek на 02/11/2015, 16:15

Снимка:
Гостите на  д-р Невен Енчев и съпругата му д-р Ваня Александрова заедно прогониха злите духове, дегустираха US специалитети и танцуваха до зори
 
Когато видях толкова арабски шейхове на едно място, помислих, че ОПЕК провежда заседанието си в  Alchemist Residence в с. Белащица, за да понижи цената на петрола, пошегува се шеф Борис Петров. С тези думи той даде старт на купона за Хелоуин в събота вечерта, където се появи с „подуто” око. 
До този момент салонът на изискания ресторант се беше напълнил с феи, принцеси, рицари, пирати, изтънчени дами от началото на миналия век, Батман и Спайдърмен отпиваха от пуншовете си. Очарователната домакиня д-р Ваня Александрова се беше дегизирала като майката на Рапунцел. В действителност съм нейна майка, Евгения определи правилата, каза тя и посочи към дъщеря си, която изглеждаше като любимата героиня на всички 7-годишни момиченца по света. Персоналът на Резиденцията допълваше празничното карнавално настроение – всички сервитьори бяха облечени като мускетарите, както ги е описал великият Александър Дюма. 
Тиква беше поставена на табелата, показваща пътя към Резиденцията. Сред първите гости бе известният автомобилен състезател и съсед на сем. Енчеви Владимир Арабаджиев, който пристигна със семейството си. Малко по-късно дойде и собственикът на „Рота инженеринг” Румен Найденов в компанията на половинката си Силвия Кленджева, а след тях бизнесменът Стойно Рогачев от фирма„Атаро Клима”. Известният енолог и майстор на бутиковото розе Алекс Канев беше облечен като денди от 30-те години от Ню Йорк и също бе придружен от съпругата си. Сред гостите бяха водещият уролог от МБАЛ „Централ Хоспитал” д-р Димитър Матеев със семейството си, както и инж. Николай Ставрев от фирма „Оберон бау”. Райски ябълки, тикви  и бонбони подаряваха гостите при пристигането си, за да омилостивят злите духове и да ги прогонят за цялата година. С такива дарове дойде и Скендер Калеми, шеф на Националната полиция в Албания.
„Въпреки че е смятан за американски празник, с всяка изминала година Хелоуин или Денят на Вси светии се чества във все повече страни. Радвам се, че сме заедно и можем да се забавляваме”, заяви домакинът д-р Невен Енчев. Той напомни, че само след седмица в Alchemist Residence в с. Белащица ще има руска вечер.    
 
Преди да се впуснат в танци до зори, посетителите бяха подложени на множество изкушения с традиционни американски ястия. За най-атрактивна беше призната крем супата от тиква, тя събра по-голямо одобрение от американската царевична. Поднесени бяха 4 вида салати, сред които и „Уолдорф”. Гостите останаха възхитени от необичайната комбинация между зелени ябълки и червено цвекло, полети със специален дресинг с мед, орехи и чесън. Предястието от „Хот дог“ накара присъстващите да си оближат пръстите, а печените картофи с бекон и рулцата от сьомга с био тиквички  - да се преклонят пред таланта на шеф Борис Петров. Своите умения майсторът доказа и със свинския котлет, приготвен с най-американската напитка – „Кока-кола”. За отличния вкус той похвали своя помощник Калин Савов, натрупал опит в реномиран нюйоркски ресторант. Тайната е в технолоигята на приготвяне на храната – на ниска температура – 40-50 градуса, но в продължение на 12 часа, разкри шеф Петров. А всички плодове и зеленчуци са от градината на Алхимика и са екологично чисти. 
Както подобава за Хелоуин, десертът беше тиквен пай, придружен с палачинки с биосладка, произведени в Резиденцията, не липсваше и американски фъч - сладкиш с какао, масло и яйца. Вечерята беше обилно полята с вина от изба „Драгомир”, чиито собственици енолозите Наталия Гаджева и Константин Стоев се включиха в прогонването на злите сили. По масите се лееше и марково уиски – „Джони Уокър” с червен етикет. 
Градусът на настроението се покачи и към полунощ гостите се разгорещиха на дансинта. И докато възрастните танцуваха, на втория етаж аниматори забавляваха малчуганите. Там имаше алтернативно Хелоуин парти. статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...