Суматоха

  Култура

Елена Атанасова с моноспектакъл за секса и тлъстините

Яна Инджова на 22/02/2012, 15:22

Снимка:
Моноспектакълът „Секс без захар“  на актрисата Елена Атанасова ще има премиера тази вечер в Драматичния театър. Комедийното представление е по италианския драматург и нобелист Дарио Фо и съпругата му Франка Раме.  Елена спечели симпатиите на публиката и аплодисментите на професионалната гилдия с друг моноспектакъл - "Дневникът на Бриджит Джоунс", представление, което й донесе награда Аскеер. Затова феновете на актрисата с нетърпение очакват новия й проект, режисиран от Борислав Петранов и Щефан Флеминг. Декорът е на Петър Митев.
 
В този спектакъл става дума за двете най-важни теми на нашето време: сексът и тлъстините. Цели вестникарски империи са изградени върху тях, обградени сме от сексуални съвети и предложения за диети. Но те не ни казват истината. В тази комедия ще научите най-накрая абсолютната истина за това и може би след представлението ще напуснете театъра променени, с усмивка канят авторите на спектакъла.
 
„Секс без захар“ се състои от две пиеси, и двете писани от Франка Раме с помощта на Дарио Фо. По този начин зрителят ще може с един билет да изгледа две представления, шегува се режисьорът Борислав Петранов.
 
Съвместният проект не е пръв за двамата режисьори. Щефан и Борислав работят заедно от 2008 г., като това е четвъртото им представление. Двамата са поставили спектаклите: „Брехт ревю“ (2009), „Черни очи за случайни срещи“ (2010) и „Един немузикален момент“ (2011), който печели конкурса за съвременна драматургия „Да говорим за граници 2011“.
 
Австрийският режисьор разкри, че за трети път посещава Пловдив и смята, че градът под тепетата е един естествен декор за театрални представления. Той добави, че е учуден и щастлив, че със сценографа Петър Митев са мислили почти през цялото време еднакво. Имали са едни и същи идеи и са ги споделяли едновременно.
 
В режисурата трябва да изпълниш три важни критерия. Актрисата трябва да почувства, че израства сама, публиката трябва да преживее една вечер на смях и плач. Ако авторът е още жив, трябва да има чувството, че е останал разбран, обясни Щефан Флеминг.
 
Елена Атанасова сподели, че е работила много добре с двамата режисьори и сценографа, имало е синхрон и взаимност. Тя прикани зрителите да гледат „Секс без захар“, защото представлението е и женско, и мъжко, и общочовешко. На моменти даже нагарча.
 
„Секс без захар“ ще се играе премиерно на 22 и 27 февруари от 19 часа в Драматичен театър-Пловдив.
 
Следващото заглавие на премиера в Драмата е „Женитба" на Н. В. Гогол с режисьор Иван Урумов. Директорът на пловдивския театър Кръстю Кръстев ще участва в представлението с ролята на героя Пържени яйца.статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...Архив