Афишът

  Изложби

Галерия Аспект, Юбилейна изложба-живопис на Ангел Томов

PlovdivWeek на 19/10/2012, 16:13

 

Това е една юбилейна изложба-живопис на Ангел Томов, която вдъхва респект с творчеството в нея, което е събирано в продължение на дълги години.

Понякога следите на човека, за когото става въпрос, се загубват във времето. В такъв случай голяма роля играят наследниците на майсторите на изкуството. Такъв наследник е и внучката на Ангел Томов. Изложбата на нейния дядо заслужава признателността на съвременниците.

В изложбата ще бъдат представени предимно пейзажни творби, около двадесетина платна. Тя може да бъде наречена също и "Преоткриване на една щедра палитра", чиято живопис вълнува, радва очите и душата, предизвиква сантиментални емоции, води съвременника из "дебрите" на Стария Пловдив. Интересни в нея са назъбените скали на Трихълмието, възрожденските къщи накацали като птици, там някъде високо под небето, птичият поглед към скъпоценната и неповторима камбанария на храма Света Марина, тесните калдаръмени улици с Хисар капия, с Тепе алтъ, както и представените живописно четири сезона, които сякаш за миг спират дъха на зрителя.

Живописта на Ангел Томов е богата на много цветове и омайва със своята експресия зрителите. В изложбата можете да видите прекрасните градски и природни пейзажи на художника.

Също така в нея ще можете да се насладите на красотата на всичките цветове на сезоните - топлите цветове на есента, искрящата белота на зимата, както и жаравата на пловдивското лято.

 

 
статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...