Афишът

  Изложби

Домът на Учителя, Творчески работилници

PlovdivWeek на 29/10/2012, 13:25

 

На Хелоуин творческа работилница ще зарадва децата. Националната кампания „За Доброто в хората“ е насочена към най-младите, на които чрез творчество и увлекателни истории да говори за Доброто – в нас и около нас. Замисълът на инициативата е да покаже, че добрите дела и мисли са най-силното оръжие на хората в Нощта на Хелоуин, когато големи и малки пъдят злите сили от домовете и душите си.  
Затова на Празника на Вси светии организаторите от фондация „Евроразвитие“ отварят своите арт работилници за децата от Пловдив.
 
Входът е свободен за всички малчугани над 5 години и техните родители, които искат заедно  да изработят приказна украса за празника, да си направят тиквен фенер и да чуят древните легенди за Хелоуин.  Малките гости ще научат за древните келтски корени на празника, защо символа е тиквен фенер, както и интересната история на Джак и тиквеният фенер. Всяко дете, което си донесе тиква ще получи помощ, за да я превърне в приказен символ на празника. На 31 октомври в Дома на Учителя малките пловдивчани ще посрещнат от 16 часа Хелоуин и ще бъдат част арт работилница за деца и родители. Сградата се намира в Стария град, на адрес ул. „Петко Р. Славейков“.
 
Домакините от фондация „Евроразвитие“ са решили да запишат мислите на децата за Доброто и да издадат книжка под надслов „Мъдростта на нашите деца – за Доброто в хората“. Събитието е под патронажа на посланика на Ирландия Н. Пр. г-н Джон Роуан. 
 
 статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...