Афишът

  Кинo

Лъки синема, OK Shorts, СФФ в Пловдив

Яна Инджова на 25/03/2012, 13:16

Програмата OK Shorts запознава българската публика с късометражни филми от Източна Европа. Те са част от международния проект Операция Кино – съвместна иницициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж. За всеки град се подбират различни заглавия. Сред тях са ключови европейски и неевропейски филми, както и подборка от късометражни филми, сред които са победителите от късометражните конкурси на всеки от четирите фестивала.

Програмата включва филмите:

БОРА БОРА
Режисьор: Богдан Мирица
Румъния, 2010, 32’
Йон живее в един от най-бедните румънски региони. В желанието си да се избави най-накрая от недоимъка, Йон започва да работи за чужденец, без да си дава сметка, че така се замесва в незаконна дейност.

ЕДИНА
Режисьор: Нора Лакош
Босна и Херцеговина-Унгария, 2011, 18’
Това е забавната история на флирт между писател и негова героиня. Заради аферата между двамата той губи умението си да промени героинята си и историята и сега вече не може да се отърве от нея.

КОЛЕЛО
Режисьор:Серхат Карааслан
Турция, 2010, 17’21’’
Фират и баща му събират неща от боклука, за да оцелеят. Най-голямата мечта на Фират е да има колело. И един ден той го намира, макар и само с една гума. Въпреки че така му е изключително трудно да го кара, желанието на Фират е по-силно от всичко.
статии от рубриката

Няма въведени коментари към новината

Коментирайте новините

  • Смени картинката
  • http://pic.bg/laptopi/lenovo
  • http://pic.bg/laptopi/asus/laptop-asx54cs
  • http://pic.bg/laptopi/acer/aspire/laptop-lx.rr90c.071-lx.rr90c.071

Къде в Пловдив?Зареждане на календара...